Opinie. Miza europarlamentarelor este mare pentru că România este avocatul Republicii Moldova în UE
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Opinie. Miza europarlamentarelor este mare pentru că România este avocatul Republicii Moldova în UE

Miza alegerilor europarlamentare este mare pentru cetăţenii din Republica Moldova pentru că România a fost şi rămâne avocatul principal al Republicii Moldova în toate forurile internaţionale şi în primul rând cele europene. Declaraţia a fost făcută de Boris Volosatâi, directorul Liceului „Gheorghe Asachi”, la postul de televiziune Vocea Basarabiei, transmite IPN.

„Poziţia României în acest for european este importantă pentru noi ca atare”, spune Boris Volosatâi.

Boris Volosatâi îndeamnă oamenii să susţină forţele naţionale sănătoase, patriotice româneşti care ar putea diminua euroscepticismul la general pentru Europa. „Destrămarea UE poate fi doar în interesul Rusiei sau altor forţe din afară care văd în unitatea ţărilor europene, în parcursul economic ascendent al UE un pericol pentru aceste campanii transnaţionale care ar dori să stăpânească nu doar Europa, dar şi lumea întreagă”, a declarat directorul liceului.

Preşedintele Organizaţiei PSD în Republica Moldova, Victor Alexeev, spune că este important cine va reprezenta România în Parlamentul European şi cum va reprezenta interesele Republicii Moldova în structura europeană. Potrivit lui, anterior au existat cazuri când deputaţii europeni au votat contra propriei ţări.

Victor Alexeev este de părere că în Republica Moldova votează la europarlamentare românii care cunosc cât de cât viaţa politică din România şi care au o poziţie civică. „Ne dorim ca cetăţenii care posedă cetăţenia română să fie mai activi şi să iasă la vot mai masiv pentru că aceasta este o implicare pur frăţească”, a afirmat preşedintele organizaţiei PSD în Republica Moldova.

În opinia lui, actualmente Republica Moldova nu este pregătită pentru un parcurs sigur şi în scurt timp în Uniunea Europeană şi fără un suport serios din partea României îi va fi foarte greu.

Alegerile pentru noul Parlament European vor avea loc duminică, 26 mai. În Republica Moldova vor fi deschise 36 de secţii de votare unde îşi vor putea exercita dreptul la vot persoanele cu cetăţenie română.
Similare
RECOMANDĂRI