Opinie: Dacă va face o coaliţie cu PDM, nu este exclus că PSRM va fi distrus
Sursa foto:ld.md Vizualizari:

Opinie: Dacă va face o coaliţie cu PDM, nu este exclus că PSRM va fi distrus

Dacă Partidul Socialiştilor va face orice fel de coaliţie cu Partidul Democrat, aceasta va însemna o lovitură şi o pierdere mare pentru PSRM. De asemenea, nu este exclus că acest lucru va duce la distrugerea formaţiunii şi la minimizarea susţinerii sociale faţă de PSRM. De această părere este fosta deputată Stella Jantuan, exprimată în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

„Oamenii vor începe să se orienteze spre alte proiecte de stânga care vor apărea neapărat în Republica Moldova. Alegătorul de stânga este mult mai idiologizat”, susţine fosta deputată. Stella Jantuan consideră că PSRM nu va putea obţine controlul asupra puterii şi monopolul actual nu va fi schimbat.

Comentatorul politic Corneliu Ciurea consideră că Partidul Democrat nu va mai deţine monopolul pe care l-a avut în ultimii trei ani şi va trebui să împartă puterea cu alte formaţiuni. „Desigur, PDM încă speră că va păstra controlul, dar treptat puterea se va reduce pentru că o alianţă presupune cedări serioase şi nu cred că puterea lui Plahotniuc va merge atât de departe încât să poată controla absolut totul. Acest lucru este imposibil, în special cu partenerii externi care există acum şi care nu-i permit”, susţine comentatorul. În opinia lui, controlul puterii din parte PDM se va reduce.

Vicepreşedintele Partidului Politic „Partidul Nostru”, Dumitru Ciubaşenco, consideră că liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, nu intenţionează să cedeze puterea şi orice variantă de guvernare care îi va permite să menţină această putere îi va fi convenabilă. În opinia lui, Partidul Socialiştilor se află acum într-o situaţie foarte bună şi formaţiunea vrea să-şi păstreze această situaţie.

Similare
RECOMANDĂRI