Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Opinie: Alegerile din 11 iulie ar putea să facă curăţenie în politica din Republica Moldova

Una dintre mizele alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie este curăţarea clasei politice de la Chişinău. De această părăre este Iulian Fota, director general al Institutului Diplomatic Român.

„Corupţia este periculoasă pentru orice ţară şi nu este o întâmplare că toate ţările care astăzi sunt influente şi importante au combătut la rândul lor acest fenomen. Să nu uităm că America în anii 20-30 ai secolului trecut au dus adevărate bătălii cu mafia care era implicată în contrabanda cu alcool sau cu monopolul care încerca să facă legea în economia americană. Să nu ne facem iluzii că Occidentul a ajuns la standardele de astăzi fără a da adevărate bătălii cu acest flagel. Un măr putred pus într-un coş cu mere bune le strică pe toate. Cred că per ansamblu se poate face curăţenie în politica din Republica Moldova prin vor la 11 iulie”, a declarat Iulian Fota în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Fostul consilier prezidenţial şi-a exprimat încrederea că cetăţenii Republicii Moldova au suficiente informaţii astfel încât să poată face diferenţa dintre politicienii corupţi şi cei oneşti.
Similare
RECOMANDĂRI