Opinia premierului Pavel Filip privind ieşirea Republicii Moldova din CSI
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Opinia premierului Pavel Filip privind ieşirea Republicii Moldova din CSI

Ieşirea Republicii Moldova din Comunitatea Statelor Independente (CSI) nu va fi benefică pentru ţara noastră. Declaraţia a fost făcută în seara zilei de ieri de către prim-ministrul Pavel Filip, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.

„CSI nu este doar Rusia, avem relaţii bune cu statele din Comunitate, există un acord de comerţ liber şi multe alte facilităţi pe care le avem cu ţările membre din CSI. Analizele efectuate de către colegii de la Ministerul Economiei şi Infrastructurii arată că plecarea Republicii Moldova din CSI nu este benefică pentru ţara noastră”, a spus Filip.

Totodată, oficialul a precizat că relaţia cu Federaţia Rusă trebuie să fie bazată pe respect reciproc.

„Cu Rusia ne dorim relaţii bune. În anul 2016, am depus mult efort, am reuşit să deblocăm un şir de probleme, am avut întrevederi cu conducerea de vârf. Totuşi, cu părere de rău, lucrurile s-au blocat după alegerea preşedintelui R. Moldova. La fel, în această perioadă nu am primit mai multe răspunsuri la întrebările adresate într-o notă oficială”, a afirmat Pavel Filip.

Deputaţii liberali au propus anterior ieşirea Republicii Moldova din componenţa CSI, organizaţie internaţională creată la iniţiativa Federaţiei Ruse, după prăbuşirea Uniunii Sovietice, şi din care fac parte mai multe state ex-sovietice. În acest sens, liberalii au înregistrat un proiect de lege în Parlament, care urmează a fi discutat la una din şedinţe.

Similare
RECOMANDĂRI