O nouă şedinţă a Comisiei Unificate de Control la Bender
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O nouă şedinţă a Comisiei Unificate de Control la Bender

La 16 septembrie membrii Comisiei Unificate de Control s-au întrunit la Bender pentru a continua discuţiile pe subiecte importante din agenda stabilită anterior.

S-a reuşit luarea unei decizii consensuale asupra problemei legate de cele două posturi ale Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii situate în preajma localităţii Vadul-lui-Vodă.

Astfel, delegaţiile nu vor face o adresare comună către Misiunea OSCE în Moldova care s-a arătat deschisă în a coordona şi a sprijini măsurile planificate.

Comisia a decis că fiecare parte poate să solicite de sine stătător suportul Misiunii pentru a realiza acţiunile care presupun inclusiv reamplasarea postului de pacificatori nr.9 de pe malul stâng al Nistrului. Lucrările vor dura până la sfârşitul anului, când urmează să fie deblocată artera de circulaţie Coşniţa – Bălăbăneşti şi eliminate obstacolele la deplasarea cetăţenilor şi mijloacelor de transport pe acest sector de drum.

Printre aspectele organizatorice examinate în cadrul şedinţei figurează excluderea din Comisie a ataşatului militar din partea Federaţiei Ruse şi a asistentului acestuia, în legătură cu expirarea mandatului, dar şi includerea noului ataşat militar al Ucrainei.

De asemenea, Comisia a luat act de 8 rapoarte săptămânale ale Comandamentului Militar Întrunit cu privire la situaţia în Zona de Securitate, iar celelalte subiecte de pe agendă au fost transferate pentru următoarea şedinţă.

Similare
RECOMANDĂRI