O nouă rundă de negocieri în formatul „5+2” începe mâine la Roma
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O nouă rundă de negocieri în formatul „5+2” începe mâine la Roma

Reuniunea oficială a Conferinţei permanente pe probleme politice în procesul de reglementare transnistreană va avea loc în perioada 29 - 30 mai 2018, la Roma. La noua rundă de negocieri în formatul „5+2” va participa şi viceprim-ministrul Cristina Lesnic.

În cadrul reuniunii oficiale vor fi discutate progresele obţinute de către Chişinău şi Tiraspol în procesul de implementare a angajamentelor stabilite în aşa-numitul pachet Berlin plus, precum şi alte subiecte de actualitate de pe agenda procesului de negocieri. De asemenea, discuţiile se vor axa pe priorităţile în procesul de reglementare transnistreană pentru perioada următoare.

La sfârşitul lunii martie, reprezentantul special al preşedinţiei în exerciţiu a OSCE în problema transnistreană, Franco Frattini, care a efectuat o vizită la Chişinău şi la Tiraspol, s-a arătat convins că progresul în reglementarea transnistreană va continua. Frattini a anunţat atunci că este gata să convoace în luna mai o nouă rundă de negocieri în formatul 5+2.

Precedenta rundă de negocieri în formatul „5+2” s-a desfăşurat în perioada 27-28 noiembrie 2017, la Viena, sub egida preşedinţiei Austriei în OSCE.

Similare
RECOMANDĂRI