Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Năstase: Blocul ACUM nu va susţine un candidat socialist la primăria Chişinău

Blocul ACUM nu va susţine candidatul socialiştilor în cursa pentru Primaria Chişinău. Iar dacă Andrei Năstase va decide să candideze, Ministerul de Interne nu va fi cedat socialiştilor. Declaraţiile au fost făcute chiar de liderul Platformei DA.

„În spaţiul public au apărut tot felul de inerţii: că blocul ACUM ar susţine candidatul PSRM, că Ministerul de Interne ar trece după asta la PSRM. Este un fals! Ministerul de Interne nu va fi la PSRM, blocul ACUM nu va susţine un candidat al PSRM. Suntem diferiţi, iar faptul că din anumite considerente am ajuns să facem o majoritate cu PSRM, nu înseamnă că  vom şi avea candidaţi comuni”, spune Năstase.

Ministrul de Interne a menţionat că informatia de mutare a lui Pavel Voicu de la Ministerul Apărăriil la MAI este un fals:

„Să-şi facă treaba acolo la Ministerul Apărării. Să aibă grijă pe cine aduce în Republica Moldova. Să nu mai facă asemenea provocări împreună cu Dodon.  Sunt lucruri la care ar trebui să ne aplecăm cu toţii şi să nu mai permitem asemenea derapaje”.

Fostul primar de Bălţi, Renato Usatîi a declarat zilele trecute că ministrul Apărării, Pavel Voicu, ar putea să părăsească această funcţie. Asta pentru ca preşedintelui Igor Dodon i s-ar fi cerut să cedeze şefia Ministerului Apărării, mai ales în contextul vizitei neoficiale în R. Moldova a ministrului Apărării al Rusiei, Serghei Şoigu.

Potrivit lui Usatîi, actualul ministru al Apărării ar putea deveni ministru al Afacerilor Interne, în cazul în care liderul PPDA, Andrei Năstase, câştigă mandatul de primar general la Chişinău.
 
Similare
RECOMANDĂRI