Muhamedşin a anunţat la Tiraspol că în 2017, peste 9 mii de transnistreni au obţinut în 2017 cetăţenia Rusiei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Muhamedşin a anunţat la Tiraspol că în 2017, peste 9 mii de transnistreni au obţinut în 2017 cetăţenia Rusiei

Moscova a acordat în 2017 cetăţenia rusă unui număr de 9185 de locuitori ai regiunii separatiste transnistrene. Anunţul a fost făcut de ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Farit Muhametşin, ieri, 10 februarie, în cadrul unei şedinţe lărgite a aşa-zisului minister de externe de la Tiraspol.

”În ultimul timp se aud voci din partea unor forţe ostile, cum că fie Transnistria s-ar îndepărta de Rusia, fie că Rusia s-ar îndepărta de Transnistria. Toate acestea au ca scop să şubrezească interacţiunea şi cooperarea noastră reciproc avantajoasă. Ei sunt deranjaţi de rolul pe care Rusia îl joacă în procesul reglementării transnistrene, menţinerea securităţii şi stabilităţii în regiune. Un răspuns la asemenea tentative ale inamicilor noştri, care se pronunţă asupra perspectivelor colaborării ruso-transnistrene, va fi prezenţa ridicată a transnistrenilor – cetăţeni ai Federaţiei Ruse, la apropiatele alegeri”, a declarat Muhametşin la Tiraspol, citat de agenţia oficială transnistreană „Novosti PMR”.

În context, el le-a mulţumit autorităţilor de la Tiraspol pentru suportul acordat activităţii aşa-zisei misiuni mobile a Consulatului rusesc de la Tiraspol, precum şi pentru organizarea în regiunea separatistă a alegerilor prezidenţiale ruse din 18 martie 2018.  

Anterior, Farit Muhametşin, a anunţat că în Transnistria, unde ar locui peste 200.000 de cetăţeni ruşi, este planificată deschiderea a 24 de secţii de votare, cu două secţii mai mult decât la alegerile din 2016 în Duma de Stat.

În acest sens, liderul administraţiei transnistrene, Vadim Krasnoselski, a cerut executivului regional să pună la dispoziţia unor comisii electorale formate de Ambasada Rusiei în Republica Moldova a unor spaţii, mijloace de transport şi de comunicaţie necesare desfăşurării alegerilor, iar forţelor speciale şi celor de ordine - să asigure ordinea publică pe parcursul scrutimului. 

Similare
RECOMANDĂRI