Moţiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu după încheierea stării de urgenţă, anunţă un partid de opoziţie
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Moţiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu după încheierea stării de urgenţă, anunţă un partid de opoziţie

După încheierea stării de urgenţă, opoziţia planifică să iniţieze o moţiune de cenzură împotriva Guvernului. Despre aceasta a declarat vicespeakerul Parlamentului, Alexandru Slusari, în cadrul unei emisiuni TV, scrie radiochisinau.md, cu referire la Infotag.

"Guvernul face multe greşeli în situaţia legată de pandemia de coronavirus. Totodată, acest Cabinet de miniştri nu este capabil să salveze economia. Agricultura moare în faţa ochilor, economia degradează. În loc să ofere asistenţă eficientă agenţilor economici, Guvernul ia decizia de a oferi ajutor mai multor companii care şi aşa trăiesc bine", a spus Slusari.

El consideră că "preşedintele Igor Dodon este cel care împiedică Guvernul Ion Chicu să lucreze".

"Noi aveam speranţa că Guvernul se va descurca. Dar acesta este complet sub controlul lui Dodon, care doar împiedică activitatea. Această situaţie trebuie oprită, altă soluţie decât demisia Guvernului pur şi simplu nu există", consideră reprezentantul opoziţiei.

Totodată, el este convins că coaliţia PSRM cu PDM nu va dura mult timp. În opinia sa, destrămarea coaliţiei va duce inevitabil la demisia Guvernului.

"Nu avem nicio îndoială în acest sens. O întrebare mai complicată este cum va fi următorul Guvern. Crearea acesteia va fi dificilă, dar nu imposibilă. Ne vom strădui să creăm un Guvern cu adevărat de tehnocraţi, de specialişti. Nu va exista nicio coaliţie doar pentru a crea Guvernul. Avem nevoie de 51-52 de deputaţi care sunt de acord să sprijine Guvernul anticriză pentru a salva ţara", a spus el.

Potrivit vicespeakerului, dacă nu se va reuşi crearea Guvernului, nu trebuie nimănui să-i fie frică de alegeri anticipate. "Acestea pot avea loc şi până la alegerile prezidenţiale, şi în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Există multe nuanţe aici, Curtea Constituţională va trebui să se pronunţe", a concluzionat Slusari.
Similare
RECOMANDĂRI