Monica Babuc: Vladimir Plahotniuc era împotrivă ca Pavel Filip să preia conducerea PDM
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Monica Babuc: Vladimir Plahotniuc era împotrivă ca Pavel Filip să preia conducerea PDM

„Fostul lider al Partidului Democrat din Moldova Vladimir Plahotniuc a fost împotrivă ca ex-premier Pavel Filip să preia funcţia de conducere a formaţiunii, dar şi a fracţiunii parlamentare”. Declaraţia aparţine deputatei şi vicepreşedintei Parlamentului şi a PDM Monica Babuc.

„În perioada iniţială plecării sale, când comunica cu domnul Pavel Filip, şi-a expus opinia sa negativă cu privire la o potenţială preluare a conducerii a PDM de către Pavel Filip. Cunosc de asemenea de la actualul preşedinte că dânsul era împotrivă ca Pavel Filip să preia preşedinţia fracţiuni Partidului Democrat”, a menţionat Monica Babuc în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.

În acest context, Monica Babuc admite că Vladimir Plahotniuc ar putea avea o implicare indirectă în plecarea deputaţilor din fracţiunea parlamentară a PDM, lucru pe care-l califică drept „trist”.

Vicepreşedinta parlamentului afirmă că nu a primit oferte de a părăsi Partidul Democrat, însă este curioasă de această procedură. „Aş fi curioasă să văd cum se fac aceste propuneri. Aş fi curioasă să văd cum acest lucru se întâmplă în mod normal ca să înţeleg cum văd alţi oameni politica în Republica Moldova şi cum văd alţi oameni prestaţia fiecărui om în această politică”.

Totodată, Monica Babuc spune că nu va pleca din PDM şi va depune toate eforturile pentru a contribui la acea resetare a formaţiunii despre care se vorbeşte în spaţiul public.

„Mie îmi place să fiu originală şi, din moment ce există un trend de plecare, originalitate înseamnă a rămâne în PDM, or, mie chiar mi-a plăcut să fiu originală întotdeauna. Nu am planuri de plecare din PDM. Încercăm cu tot ce pot şi cu oameni în care cred din interiorul partidului, fie că este vorba la centru sau organizaţiile locale, să resetam aşa cum am spus PDM care a trecut şi continuă să treacă printr-o criză puternică ca entitate politică, ca structură politică după plecarea de la guvernare. Eu cred şi sper că acest lucru ne va reuşi, pentru că avem în interiorul PDM o resursă umană extraordinară, una care ar face faţă oricărui partid politic din Republica Moldova”, a adăugat Monica Babuc.

Monica Babuc afirmă că nu-şi imaginează existenţa sa în grupul parlamentar Pro Moldova, iar în acelaşi timp regretă că persoanele care au luat decizii strategice în partid au decis să plece.

„Eu vreau să vă spun că din moment ce oamenii care au fost alături de noi în toată această perioadă, au încuviinţat până în ultimul moment toate deciziile strategice ale partidului au plecat cu nişte motivaţii care din punctul meu de vedere nu rezistă, îmi este greu să înţeleg aceşti oameni. Nu văd cum m-aş regăsi eu acolo”, a concluzionat Monica Babuc.
Similare
RECOMANDĂRI