Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mişcarea Politică Unirea vrea să declanşeze alegeri parlamentare anticipate şi să-l demită pe preşedintele Dodon

La un an de la alegerile parlamentare, liderii Mişcării Politice Unirea cred că Republica Moldova nu mai este un stat parlamentar, ci unul falimentar gestionat de Federaţia Rusă, prin intermediul lui Igor Dodon. Gruparea politică a anunţat că vrea să declanşeze alegeri parlamentare anticipate şi să-l demită pe preşedinte.

Reprezentanţii Mişcării Politice Unirea au declarat că, deşi înainte de alegerile parlamentare din 2019, politicenii  şi-au asumat votarea mai multor legi care vor îmbunătăţi viaţa oamenilor, aceştia nu s-au ţinut de cuvânt.

DORIN CHIRTOACĂ, preşedintele PL: „Legea cu privire la furtul miliardului.  Toţi au jurat că va fi prima legea care va scoate povara de pe umeriii cetăţenilor furtul miliadrului. Au votat asemenea legea? Nu. Descentralizarea asministrativă. S-a făcut? Nu. Descentralizarea financiară? S-a făcut? De asemenea, nu. Toată această gaşcă trebuie fugărită din Parlament, din Preşedinţie, din Guvern. Şi în acest sens "Mişcarea Unirea" va depune toate eforturile”.

Cel mai mare eşec după alegeri este faptul că ar fi crescut influenţa Rusiei în Republica Moldova, prin intermediul Partidului Socialiştilor şi al lui Igor Dodon, consideră membrii Miscării Politice Unirea.

VALERIU MUNTEANU, preşedintele PARTIDULUI "UNIUNEA SALVATI BASARABIA": „Suntem la un an de zile de la alegerile parlamenatre din 2019, un an pe care putem sa-l consideram dramatic pentru Republica Moldova. Cea mai mare realizare a acestui an este debarcarea lui Plahotniuc de la guvernarea Republicii Moldova si din pacate fuga acestuia din Republica. Dar pe langa asta cel mai mare esec este obtinerea si detinerea puterii a Federatiei Ruse prin Igor Dodon si socialiştii.”

Mişcarea Politică Unirea consideră că este necesar declanşarea alegerilor parlamentare anticipate.
Similare
RECOMANDĂRI