Mişcarea Politică UNIREA propune identificarea unui singur candidat unionst la alegeri
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Mişcarea Politică UNIREA propune identificarea unui singur candidat unionst la alegeri

Mişcarea Politică UNIREA propune identificarea unui singur candidat unionist la alegerile prezidenţiale. Dorin Chirtoacă, liderul Partidul Liberal, consideră că sunt cel puţin trei argumente în favoarea candidatului comun: unioniştii nu vor să dea un vot inutil, mişcarea trebuie să arate că are soluţii pentru orice problemă cu care se confruntă ţara şi, trei, revenirea la democraţie şi normalitate care, în opinia sa, nu va fi posibilă fara unionişti pentru că votul pro-european este în minoritate, a spus Dorin Chirtoacă.

În cadrul unei conferinţe de presă, Dorin Chirtoacă a precizat că la alegerile prezidenţiale, pe segmentul de stânga se vor bate Igor Dodon cu Renato Usatâi, pe segmentul de centru-stânga se va bate Adrian Candu cu Pavel Filip, pe segmentul de centru-dreapta se va bate Maia Sandu cu Andrei Năstase. Iar pe segmentul de dreapta „este cazul să ne batem noi între noi unioniştii?, întreabă liderul liberal. „Poate dimpotrivă, să arătăm diferenţă faţă de toate celelate segmente electorale şi pe segmentul de dreapta să avem un singur candidat, ca să nu mai fie nevoie să ne măsurăm care e mai mare, care e mai tare”, a spus Dorin Chirtoacă.

Liderul Partidul Liberal a menţionat că a fost luată decizia că în fiecare zi la ora 19.00, începând de azi până duminică, vor fi organizate şedinţe publice online despre cum trebuie să se prezinte cei de pe dreapta la alegerile prezidenţiale.

Valeriu Munteanu, preşedinte al Uniunii „Salvaţi Basarabia”, a declarat că la crearea Mişcării Politice UNIREA, membrii şi-au propus ca această entitate să reprezinte toţi unioniştii din Republica Moldova şi persoane fizice, entităţi civice, iar în acest sens au fost create platforme necesare pentru ca mişcarea să adune aderenţi.

„Am constatat, la aproape jumătate de an de la formarea Mişcării Politice UNIREA şi odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale, că există totuşi în Republica Moldova o altă entitate politică care are aceleaşi deziderate statutare şi programatice ca partidele membre componente ale Mişcării Politice UNIREA, dar nu a dorit până acum să-şi conjuge eforturile cu noi”, a menţionat Valeriu Munteanu, referindu-se la Partidul Unităţii Naţionale.

Vasile Costiuc, liderul Partidului „Democraţia Acasă”, a declarat că unica soluţie viabilă pentru unionişti este unitatea „forţelor sănătoase”. „Noi, în loc să ne consolidăm şi să devenim o forţă şi o voce puternică, noi ne măsurăm puterile între noi”, a adăugat acesta.

Din Mişcarea Politică UNIREA fac parte cinci partide: Partidul „Democraţia Acasă”, Partidul Liberal, Partidul Naţional Liberal, Partidul Popular Românesc şi Uniunea „Salvaţi Basarabia”.
 
Similare
RECOMANDĂRI