Mişcarea Politică Unirea lansează partidelor unioniste şi pro europene o invitaţie la dialog
Vizualizari:

Mişcarea Politică Unirea lansează partidelor unioniste şi pro europene o invitaţie la dialog

Mişcarea Politică UNIREA a lansat astăzi o invitaţie la dialog, adresată partidelor PLDM, PAS, PPDA şi PUN pentru realiza împreună o strategie de mobilizare a cetăţenilor la vot, la prezidenţiale.

Mişcarea Politică Unirea îşi doreşte crearea unui dialog permanent între partidele unioniste şi pro europene. 

„Doar împreună, unioniştii şi pro europenii, putem asigura acel val pro european unionist şi pro democratic care să asigure direcţia corectă de dezvoltare a R. Moldova şi anume direcţia vest. Noi dorim Unirea, ei doresc integrarea europeană, dar oricum este vorba despre direcţia vest, care trece prin România în mod automat. Alte drumuri nu pot fi.

Ne vom adresa partidelor cu asemenea orientare. Sperăm să ne adunăm cu toţii la o masă a dialogului şi să putem construi o strategie pentru alegerile prezidenţiale, în aşa fel încât Dodon să fie bătut din turul I sau să avem o strategie comună cel puţin pentru turul II. Să avem o strategie comună pentru mobilizarea alegătorilor în vederea participării la vot. În cazul în care ne atacăm reciproc, căutăm fel de fel de motive de a nu colabora, asta demotivează cetăţenii”, a declarat Dorin Chirtoacă, liderul PL, în cadrul unei conferinţe de presă.

Amintim că Mişcarea Politică Unirea este formată din Partidul Democraţia Acasă, Partidul Liberal, Partidul Naţional Liberal, Partidul Popular Românesc şi Partidul Uniunea Salvaţi Basarabia. Aceasta a fost creată la 15 ianuarie 2020 şi are ca obiectiv consolidarea curentului unionist şi contracararea expansiunii Federaţiei Ruse.
 
Similare
RECOMANDĂRI