Mişcarea politică Unirea insistă pe desfăşurarea unei investigaţii parlamentare în privinţa lui Igor Dodon
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Mişcarea politică Unirea insistă pe desfăşurarea unei investigaţii parlamentare în privinţa lui Igor Dodon

Mişcarea politică Unirea (Partidul Liberal, Uniunea Salvaţi Basarabia (USB), Partidul Popular Român, Partidul Democraţia Acasă şi Partidul Naţional Liberal) insistă pe desfăşurarea unei investigaţii parlamentare în privinţa lui Igor Dodon.

Potrivit Infotag, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul USB, Valeriu Munteanu, şi-a exprimat indignarea că opoziţia parlamentară de dreapta, după ce organele de anchetă au refuzat să pornească o cauză penală în privinţa Preşedintelui (în baza materialelor video despre întâlnirea lui Igor Dodon şi Vlad Plahotniuc în vara anului 2019 - "I."), s-au limitat "doar la nişte acţiuni de protest lângă procuratură".

"În urmă cu trei-patru ani, când PAS şi Platforma DA nu erau prezente în Parlament, astfel de acţiuni erau singurul mod legitim de exprima dezacordul faţă de încălcări. Dar acum fracţiunile PAS şi Platforma DA au alte instrumente în afară de protestele de stradă", a spus el.

Potrivit politicianului, procuratura nu a iniţiat cauza "doar pentru a-l proteja pe Igor Dodon", iar opoziţia parlamentară trebuie să insiste pe desfăşurarea unei anchete în cadrul comisiei parlamentare (o astfel de iniţiativă a fost deja lansată de Platforma DA).

Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, consideră că un astfel de pas al procuraturii arată că în Republica Moldova "statul nu mai funcţionează" şi este vorba de "uzurpare a puterii".

Potrivit lui, simbolul uzurpatorului în R. Moldova nu a devenit coroana, ci "punga cu calendar". Liberalul a menţionat că "singura întrebare este de ce Parlamentul nu acţionează în privinţa lui Dodon".
Similare
RECOMANDĂRI