Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mircea Snegur şi Petru Lucinschi au vizitat clădirea renovată a Preşedinţiei Republicii Moldova

Igor Dodon a avut recent rol de ghid pentru primii doi preşedinţi ai Republicii Moldova. Şeful statului i-a invitat pe Mircea Snegur şi Petru Lucinschi în clădirea preşedinţiei, renovată din banii oferiti de Turcia. Deşi au fost invitati, Vladimir Voronin şi Nicolae Timofti nu au fost prezenţi.

Vizita la sediul preşedinţiei i-a provocat pe cei doi foşti şefi de stat să-şi povestească amintirile din perioada când erau la cârma ţării.

Absenţi la eveniment au fost foştii preşedinţi Vladimir Voronin şi Nicolae Timofti, care nu şi-au anunţat public motivele. Fostul Preşedinte comunist l-a criticat în nenumărate rânduri pe Igor Dodon, acuzându-l că merge prea des în călătorii şi că este ineficient. Relaţia dintre cei doi s-a răcit în 2011, când Igor Dodon împreună cu alţi trei colegi au părăsit PCRM şi l-au votat pe Nicolae Timofti pentru funcţia de şef de stat. Ulterior, Dodon i-a reproşat lui Timofti că este un preşedinte fără poziţie. Republica Moldova a mai avut trei preşedinţi interimari: Vlad Filat, Marian Lupu şi Mihai Ghimpu.
Similare
RECOMANDĂRI