Ministrul Tudor Ulianovschi va participa la reuniunea statelor membre ale Grupului de la Visegrád şi Parteneriatului Estic
Sursa foto:rfi.ro Vizualizari:

Ministrul Tudor Ulianovschi va participa la reuniunea statelor membre ale Grupului de la Visegrád şi Parteneriatului Estic

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, va participa la reuniunea miniştrilor afacerilor externe ai statelor membre ale Grupului de la Visegrád (V4) şi Parteneriatului Estic (PaE), care se va desfăşura la 6 mai curent, în capitala Slovaciei, oraşul Bratislava.

În cadrul reuniunii, la care vor mai participa înalţi oficiali din partea instituţiilor europene şi României, discuţiile vor fi concentrate pe realizările înregistrate în diverse domenii de cooperare şi coordonarea viziunilor politice privind viitorul PaE.
 
La Bratislava, ministrul Tudor Ulianovschi are planificate şi întrevederi bilaterale cu unii omologi, în cadrul cărora vor fi abordate aspectele cooperării atât în cadrul diferitor organizaţii europene, cât şi la nivel bilateral.   
 
Grupul de la Visegrád este o organizaţie de cooperare formată din patru state central-europene: Cehia, Polonia, Slovacia şi Ungaria. Decizia de formare a organizaţiei a fost adoptată de liderii celor patru state la 15 februarie 1991, în cetatea medievală Visegrád din Ungaria.
Similare
RECOMANDĂRI