Ministrul de Externe Oleg Ţulea merge mâine într-o vizită oficială la Kiev
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministrul de Externe Oleg Ţulea merge mâine într-o vizită oficială la Kiev

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Oleg Ţulea va efectua mâine o vizită oficială la Kiev, la invitaţia omologului său ucrainean, Dmytro Kuleba. Despre aceasta se anunţă într-un comunicat al MAEIE.

Miniştrii de externe urmează să discute o arie largă de subiecte de pe agenda moldo-ucraineană, la fel ca şi diverse chestiuni din actualitatea regională şi internaţională. În plan bilateral, temele de interes vor viza consolidarea contactelor politice de nivel înalt, inclusiv semnarea unor documente bilaterale pe linia ministerelor de externe ale celor două ţări.

Cei doi omologi vor susţine o conferinţă de presă comună, care urmează a fi difuzată şi pe pagina Facebook a ministerului.

Concomitent, un subiect distinct al agendei îl va reprezenta setarea unor priorităţi comune în cadrul Parteneriatului Estic şi schimbul de experienţă în procesul de integrare europeană al celor două ţări.

Prezenţa la Kiev a ministrului  Ţulea se înscrie în obiectivele autorităţilor de la Chişinău privind dezvoltarea parteneriatelor strategice în relaţiile cu ţările vecine, se mai spune în comunicatul MAEIE.

Similare
RECOMANDĂRI