Ministrul de externe Nicu Popescu a avut o întrevedere cu ambasadorul Canadei, Kevin Hamilton
Sursa foto:mfa.gov.md Vizualizari:

Ministrul de externe Nicu Popescu a avut o întrevedere cu ambasadorul Canadei, Kevin Hamilton

Ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Nicu Popescu, a avut o întrevedere cu ambasadorul Canadei în Republica Moldova, cu reşedinţa la Bucureşti, Kevin Hamilton.

Susţinerea de către autorităţile de la Ottawa a agendei de reforme a Guvernului de la Chişinău, aprofundarea relaţiilor moldo-canadiene în diverse sfere de interes reciproc, rolul diasporei R. Moldova pentru relaţiile bilaterale, precum şi atragerea investiţiilor canadiene în Republica Moldova, au fost subiectele discutate în cadrul întrevederii.

Interlocutorii au reliefat interesul comun pentru aprofundarea relaţiilor în domeniul investiţional, comercial-economic, şi cel cibernetic, precum şi contribuţia şi ponderea pe care o acordă diaspora R. Moldova stabilită în diferite regiuni ale Canadei, pentru aprofundarea relaţiilor moldo-canadiene.

Ministrul Nicu Popescu a subliniat dorinţa autorităţilor Republicii Moldova în avansarea dialogului bilateral cu Canada, precum şi diversificarea cooperării pe diferite arii.

Ambasadorul Kevin Hamilton a menţionat că Guvernul de la Chişinău poate conta pe susţinerea Canadei „pentru realizarea agendei de reforme structurale în Republica Moldova”.

De asemenea, ambasadorul Hamilton a reconfirmat interesul companiilor canadiene pentru a investi în economia R. Moldova, subliniind că odată cu intrarea în vigoare a Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Canadei privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor, aceste procese vor căpăta o nouă intensitate.

Pe 10 iulie 2019, Executivul de la Chişinău a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Canadei privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor, semnat la Ottawa la 12 iunie 2018. Tratatul respectiv va contribui la asigurarea protejării şi promovării investiţiilor de către cele două state, impulsionarea relaţiilor comerciale moldo-canadiene în domenii de interes reciproc, inclusiv în domeniul politic şi socio-cultural, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Similare
RECOMANDĂRI