Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mii da basarabeni, aşteptaţi la secţiile de vot din România la scrutinul local

Românii îşi aleg astăzi primarii, consilierii locali şi consilierii judeţeni. Scrutinul trebuia să aiba loc în iunie, dar a fost amânat din cauza pandemiei. Pentru a împiedica transmiterea infecţiei Covid-19 s-au luat măsuri drastice de protecţie epidemiologică în toate secţiile de votare.

O situaţie cu totul ieşită din comun se înregistrează la Galaţi, la fiecare scrutin. Acolo, unele secţii de votare nu au votanţi. Iar acest lucru se întâmplă de mai mulţi ani. De exemplu, la Secţia de Votare Nr. 45 pe listele permanente sunt înscrise 1.929 de persoane, dar la urne se prezintă foarte puţini alegători.

O altă secţie de votare, aceeaşi problemă. Deşi erau aşteptaţi la vot mai bine de 800 de cetăţeni cu drept de vot.

Situaţia bizară se explică prin faptul că la două adrese din Galaţi există foarte multe mutări fictive pentru cetăţeni ai Republicii Moldova care solicită carte de identitate din România. Ei folosesc această metodă pentru a obţine acte care să le permită să călătorească şi să se angajeze în statele UE. Autorităţile cunosc problema, dar nu prea au ce face.

Situaţia nu este ilegală, dar este imorală, spun autorităţile din România. La fiecare scrutin se cheltuie bani în zadar pentru votanţi care nu se prezintă niciodată.

 
Similare
RECOMANDĂRI