Mihai Ghimpu, despre declaraţia de condamnare a traseismului politic: Nimeni nu poate interzice unui deputat să voteze cum vrea el şi în care fracţiune să se afle
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mihai Ghimpu, despre declaraţia de condamnare a traseismului politic: Nimeni nu poate interzice unui deputat să voteze cum vrea el şi în care fracţiune să se afle

Declaraţia privind condamnarea faptelor de traseism politic, votată în Parlament, la propunerea Partidului Democrat, este… o simplă declaraţie. De această părere este preşedintele de onoare al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care spune că nimeni nu poate obliga un deputat să voteze în vreun fel anume sau în ce fracţiune să se afle.

Fiind subliniat faptul că declaraţia prevede faptul că un eventual nou Guvern să nu fie pus în funcţie cu votul transfugilor, Mihai Ghimpu spune că asta se face doar pentru „a linişti spiritele”.

„E o declaraţie. Constituţia este Constituţie. Nimeni nu poate interzice unui deputat să voteze cum vrea el să voteze şi în care fracţiune să se afle. Asta este declaraţie aşa de a linişti spiritele oamenilor. Când n-ai ce face, ştiţi cum, prăşeşti şi acolo unde nu-i iarbă”, spune Ghimpu.

Liderul liberal spune că plecări şi intrări în partide „există în toată lumea”, însă devine o problemă atunci când asta se face cu bani.

„Asta există în toată lumea. Problema e că e cu bani şi primul care a dat undă verde este Dodon. Dodon a fost scos în modul acesta de la comunişti”.
 
Întrebat despre sumele despre care se vehiculează, de 1 milion de lei, cu care ar fi fost „cumpăraţi” deputaţii democraţi, Mihai Ghimpu admite astfel de sume.

„Când ştii că poţi pierde şi mai multe milioane, eşti de acord să dai şi un milion. Aici nu e glumă, este pe viaţă şi pe moarte. Plahotniuc n-o să-i ierte asta niciodată lui Dodon”, a subliniat Mihai Ghimpu.

Ce ţine de situaţia din Parlament, în care nici PSRM şi PD, dar nici opoziţia nu deţin majoritate, Mihai Ghimpu spune că dreapta din Parlament, „pentru prima dată după anii 98, a ajuns să fie mai slabă decât decât stânga”.
 
Similare
RECOMANDĂRI