Mihai Ghimpu, critici dure la adresa unioniştilor: „Ei nu luptă pentru unire, dar pentru funcţia de preşedinte”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mihai Ghimpu, critici dure la adresa unioniştilor: „Ei nu luptă pentru unire, dar pentru funcţia de preşedinte”

Preşedintele de onoare al Partidului Liberal acuză unioniştii şi partidele unioniste din Republica Moldova că nu luptă realmente pentru unire, ci pentru funcţii. Declaraţii în acest sens au fost făcute de Mihai Ghimpu în cadrul emisiunii Punctul pe AZi.

Întrebat de ce partidele unioniste participă separat la unele evenimente şi organizează evenimente separat, Mihai Ghimpu spune că „este tristă” o astfel de situaţie, dar „asta este”. 

„Ăştia suntem noi. Dacă ne uităm în oglindă,  să ne vedem cine suntem noi, cei care trăim pe această palmă de pământ”, spune Mihai Ghimpu, acuzând că unele persoane, inclusiv unionişti, sunt agenţi ai KGB.

De asemenea, Mihai Ghimpu acuză că unioniştii de astăzi nu luptă, de fapt, pentru unire.

„La noi lupta nu este pentru a promova unirea. Da, mă refer la Ţîcu şi la ceilalţi. Ei nu luptă pentru unire, dar pentru funcţia de preşedinte. Iată unde e problema.  Ei numai au ieşit din bancă şi vor să  le dai legitimaţia de preşedinte. Asta nu înseamnă lupta pentru unire”, a declarat Mihai Ghimpu în platoul Punctului pe AZi.

De asemenea, liderul de onoare al PL se arată nedumerit de plecările unor membri din PL, ca mai apoi aceştia să creeze sau să adere la alte partide unioniste:

„De ce au trebuit să apară toate aceste partide? De ce au trebuit să mă trădeze pe mine ca şi preşedinte şi pe cei din teritoriu? De ce, pentru ce? Ce rău a făcut Ghimpu de au trebuit să plece şi să formeze partide? Înseamnă că nu aceasta urmăresc ce urmărim noi, ci altceva”.
 
Similare
RECOMANDĂRI