POLITIC

Maria Ciobanu: Deocamdată Igor Dodon îşi onorează promisiunile. Nu avem cum scoate instituţiile statului din captivitate fără PSRM

post-img

Deputata blocului ACUM Maria Ciobanu spune că este deranjată de comportamentul lui Igor Dodon faţă ce Rusia, însă spune că „azi nu avem cum scoate instituţiile statului din captivitate fără PSRM”. Într-o postare făcută pe Facebook, deputata spune că „deocamdată Igor Dodon îşi onorează promisiunile”.

„Şi eu sunt conştientă de faptul că Igor Dodon are multe schelete în dulap, dar ceea ce mă deranjează cu adevărat la preşedintele Dodon este ataşamentul dezgustător faţă de Rusia, ţara care ne-a ocupat o parte din teritoriu şi de la care ni se trag aproape toate relele. Azi însă nu avem cum scoate instituţiile statului din captivitate fără PSRM. În zadar s-au făcut unii paşi înainte în diferite domenii, dacă instanţele de judecată continuă să activeze la comandă politică şi nu sunt fugăriţi din sistem toţi magistraţii care au contribuit la marile hoţii: furtul miliardului, spălătoria rusească etc. Deocamdată Igor Dodon îşi onorează promisiunile.

Volens nolens eu îmi amintesc de toate alianţele care au existat de la 2009 încoace şi vreau să-i întreb pe acei care au fost promovaţi şi susţinuţi de Mihai Ghimpu, dacă el, Ghimpu, a fost mai de nădejde. Plahotniuc a avut în persoana lui Ghimpu cel mai fidel slujitor. Nicio ticăloşenie nu o făcea cu propriile mâini, ci cu ale lui Ghimpu. Toţi deputaţii ştiam că alianţele sunt constituite formal din trei partide, în realitate însă erau două: PLDM+PDM cu PL. "Portavoce" a lui Plahotniuc în toate alianţele a fost Mihai Ghimpu.

Trebuia să trăiţi ceea ce am trăit eu ca să înţelegeţi de ce am scris rândurile de mai sus şi de ce îmi doresc atât de mult să putem rezista până reuşim să avem o procuratură slujind adevărul şi dreptatea şi un sistem judecătoresc independent de factorul politic...”, scrie Maria Ciobanu pe pagina sa de Facebook.

Amintim că recent  Igor Dodon a ţinut un discurs de la tribuna ONU, în care a  cerut recunoaşterea de facto a statutului neutralităţii Republicii Moldova şi a salutat iniţiativa Rusiei de a relua procesul de distrugere a muniţiilor de la Cobasna, însă a evitat să ceară direct Rusiei retragerea trupelor militare din strânga Nistrului. Unii deputaţi, dar şi alţi experţi au declarat că cele spuse de Igor Dodon au fost în favoarea Rusiei şi în defavoarea Republicii Moldova.

 

Declaraţie oficială: PAS îşi exprimă dezacordul faţă de poziţia „incoerentă şi incosecventă” a lui Dodon privind trupele militare din Transnistria

 

VIDEO. UPDATE. Igor Dodon, de la tribuna ONU, salută iniţiativa Rusiei de a relua procesul de distrugere a muniţiilor de la Cobasna
 

Politolog: Discursul preşedintelui Dodon de la ONU a însemnat promovarea unor teze geopolitice favorabile Rusiei

 

Deputaţi, despre discursul lui Igor Dodon la ONU: Este poziţia doar a şefului statului