Majoritatea parlamentară nu a acceptat audieri privind furtul miliardului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Majoritatea parlamentară nu a acceptat audieri privind furtul miliardului

Majoritatea parlamentară a respins astăzi, 8 februarie, introducerea pe ordinea de zi a propunerii de a-i invita la audieri pe guvernatorul Băncii Naţionale, Sergiu Cioclea, şi pe şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari. Iniţiativa a venit din partea deputaţilor PLDM, care au solicitat informaţii despre mersul anchetei în dosarul privind furtul miliardului.

O altă propunere la acest subiect, din partea PSRM, nu a fost supusă votului. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a motivat că, deşi textul e diferit, se referă la aceeaşi chestiune propusă de PLDM, scrie IPN.

Socialiştii au mai venit cu propunerea de a chema la audieri în Parlament conducerea ANRE. Deputaţii PSRM au vrut să afle de ce tariful la gaz nu a fost ajustat timp de doi ani, iar cetăţenii au plătit mai mult decât era necesar în această perioadă. Majoritatea parlamentară a respins şi această iniţiativă.

Ulterior, deputaţii PSRM şi PCRM au părăsit, pe rând, sala de şedinţe. Şedinţa de astăzi a Parlamentului este prima din 2018.
Similare
RECOMANDĂRI