Maia Sandu: Voturile pentru demiterea Guvernului pot fi găsite doar la PDM
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu: Voturile pentru demiterea Guvernului pot fi găsite doar la PDM

„Voturile pentru demiterea Guvernului pot fi găsite doar la PDM, nu mai sunt alte fracţiuni politice unde putem să găsim aceste voturi”. Declaraţia aparţine preşedintei PAS Maia Sandu şi a fost făcută în platoul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8.

Deşi nici discuţiile cu PDM nu reprezintă soluţia tocmai potrivită, Maia Sandu consideră că acesta lucru „reprezintă o soluţie relativ sănătoasă” pentru înlocuirea Guvernului.

„Noi de două luni discutăm nu doar despre incapacitatea Guvernului şi de faptul că Guvernul trebuie demis, discutăm şi despre faptul că acest Parlament nu reprezintă cetăţenii şi nu este funcţional pentru că nu pot fi găsite soluţii cât de cât bune pentru oameni. De aici ar trebui să pornim. Guvernul este doar o consecinţă a Parlamentului care arată aşa cum arată şi a fost ales după regulile lui Plahotniuc. Opoziţia veritabilă în Parlament are 26 de voturi şi e foarte greu să găsim o soluţie reală pentru această situaţie”, a precizat Maia Sandu.

Preşedinta PAS afirmă că soluţia potrivită pentru demiterea Guvernului nu a fost găsită nici în prezent, deoarece nu există voturi suficiente.
 
„E foarte uşor pentru noi să semnăm această moţiune. Noi ne dorim să dăm jos acest Guvern păcătos. Toată lumea are motivele de ce acest Guvern trebuie să fie demis. Trebuie să avem voturi nu doar pentru a depune moţiunea, trebuie să avem voturi pentru ca să demitem Guvernul. Altfel, riscăm să-i permitem acestui Guvern de nimic să mai facă un spectacol aşa cum s-a întâmplat în cazul încercării demiterii ministrei sănătăţii”, a adăugat Maia Sandu.
Similare
RECOMANDĂRI