Maia Sandu va apărea mâine în calitate de martor în cauza penală pornită împotriva lui Vlad Plahotniuc
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu va apărea mâine în calitate de martor în cauza penală pornită împotriva lui Vlad Plahotniuc

Maia Sandu, lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), s-a prezentat astăzi la Procuratura Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale în legătură cu denunţul depus de PAS împotriva lui Vlad Plahotniuc.

Maia Sandu a declarat că a fost preîntâmpinată că poate răspunde penal pentru declaraţii false, în baza articolului 311 din Codul Penal: "Noi interpretăm acest lucru ca o intenţie de intimidare. Procurorul a ţinut să facă spectacol aducându-mi la cunoştinţă această prevedere din Codul Penal, prin care a sperat că voi renunţa la acest denunţ". 

Procuratura precizează însă că aceasta este o măsură obligatorie, nu opţională, impusă de rigorile art. 263 alin. (7) din Codul de procedură penală, potrivit cărora: „persoanei care face denunţ sau plângere i se explică răspunderea pe care o poartă în caz dacă denunţul sau plângerea este intenţionat calomnios/oasă, fapt care se consemnează în procesul-verbal sau, după caz, în conţinutul denunţului sau al plângerii şi se confirmă prin semnătura persoanei care a făcut denunţul sau plângerea”.

Lidera PAS a mai declarat că mâine va apărea în calitate de martor în cazul denunţului împotriva lui Vlad Plahotniuc, pentru uzurparea puterii în stat.

TVR MOLDOVA aminteşte că la 21 septembrie, Maia Sandu şi echipa PAS au depus un denunţ la Procuratura Generală împotriva cetăţeanului Vlad Plahotniuc şi au cerut tragerea la răspundere a acestuia pentru uzurparea puterii în stat.
Similare