Maia Sandu: Trebuie să fim pregătiţi pe cât se poate de toate fraudele pe care le pune la cale guvernarea
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu: Trebuie să fim pregătiţi pe cât se poate de toate fraudele pe care le pune la cale guvernarea

La următoarele alegeri parlamentare societatea va trebui să-şi apere votul. Declaraţia a fost făcută de preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV.

Potrivit ei, deja acum este fraudat procesul electoral, inclusiv prin faptul că partidele de opoziţie nu au acces la mass-media naţională publică, transmite IPN.

Maia Sandu declară că interesul de a observa ce se va întâmpla la alegerile parlamentare va fi mult mai mare la acest scrutin pentru că până acum era doar opoziţia care vorbea despre suspiciunile existente, iar acum toată societatea a înţeles riscurile. „Noi, în aceste condiţii foarte vitrege, va trebui să facem efort dublu pentru ca să obţinem un rezultat foarte mare. Da, la următoarele alegeri va trebui să ne apărăm rezultatul”, spune preşedinta PAS.

Potrivit ei, fraudarea alegerilor se întâmplă şi astăzi prin modul în care nu este asigurat accesul opoziţiei la mass-media şi, în special, la televiziunea publică Moldova 1. Preşedinta PAS spune că monitorizarea procesului electoral va trebui făcută până la validarea alegerilor. „E greu să ne imaginăm toate fraudele pe care le pune la cale această guvernare, dar trebuie să fim pregătiţi pe cât se poate”, menţionează Maia Sandu.

Preşedinta PAS afirmă că protestele organizate în ultima perioadă de timp sunt o metodă de a pune presiune pe guvernare. „Chiar dacă guvernarea o face pe dezinteresata, aceasta nu înseamnă că protestele nu deranjează. Dacă nu ar deranja, nu ar fi organizate măsuri de contracarare. Instrumentele sunt diferite – într-un caz este Ilan Şor, în alt caz sunt tot felul de alte personaje”, spune Maia Sandu.

În opinia ei, guvernarea nu îşi doreşte să se discute despre ilegalităţile din ultimul timp, care au atentat la votul cetăţeanului, că se instaurează dictatura şi atunci se încearcă aducerea în discuţie a unor teme suplimentare cum ar fi protestele din ultimele zile. „Noi revenim şi vrem ca toţi cetăţenii să se focalizeze pe mesajele de bază. Noi avem a ne apăra democraţia şi doar atunci când vom scăpa de acest regim, Ilan Şor şi alţi hoţi ca el o să plătească pentru asta”, a spus liderul PAS.

Similare
RECOMANDĂRI