Maia Sandu şi Volodimir Zelenski au semnat la Kiev o Declaraţie comună şi un Memorandum
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu şi Volodimir Zelenski au semnat la Kiev o Declaraţie comună şi un Memorandum

Preşedintele R. Moldova, Maia Sandu, şi preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, au semnat două documente bilaterale, după întrevederea de astăzi. Este vorba despre o declaraţie comună şi un Memorandum de dezvoltare a potenţialului de transport şi tranzit între Ucraina şi Republica Moldova.

Cele două documente bilaterale: Principalele declaraţii ale Maiei Sandu şi Volodimir Zelenski făcute după întrevederea de la Kiev 

Ţinem să precizăm că Maia Sandu se află astăzi la Kiev, în prima sa vizită oficială în calitate de preşedinte al R. Moldova. 

Printre alte subiecte discutate în cadrul întrevederii cu Volodimir Zelenski se numără accelerarea acordului ce ar permite cetăţenilor ambelor state să traverseze frontiera doar în baza buletinului de identitate; necesitatea de a diversifica sursele de energie; aprovizionarea cu apă a localităţilor de pe ambele maluri ale râului Nistru ca prioritate comună; dezvoltarea infrastructurii rutiere pe traseul Chişinău-Soroca-Yampil-Kyiv, care să asigure cea mai rapidă rută între capitalele celor două state.


 
Similare
RECOMANDĂRI