Maia Sandu s-a întâlnit cu reprezentantul preşedinţiei OSCE pentru Transnistria, Thomas Mayr-Harting
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu s-a întâlnit cu reprezentantul preşedinţiei OSCE pentru Transnistria, Thomas Mayr-Harting

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Thomas Mayr-Harting, Reprezentantul special al Preşedinţiei în exerciţiu a OSCE pentru reglementarea transnistreană. Discuţia s-a focusat pe mai multe subiecte de actualitate legate de politica internă din Republica Moldova şi, în mod special, pe evoluţiile în dosarul transnistrean.

„Am reiterat, odată în plus, determinarea noastră de a găsi căi exclusiv paşnice pentru apropierea celor două maluri şi am menţionat că, pentru noi, locuitorii de pe malul stâng al Nistrului sunt cetăţeni ai Republicii Moldova, care trebuie să se bucure de aceleaşi drepturi”, a declarat şefa statului.
 

De asemenea, oficialii au trecut în revistă subiectele prioritare ce se regăsesc pe agenda curentă a procesului de reglementare: asigurarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului în stânga Nistrului, inclusiv dreptul la libera circulaţie spre şi dinspre regiunea transnistreană; menţinerea unei dinamici constante în procesul de negocieri; monitorizarea celor mai urgente probleme care pot marca viaţa zilnică a locuitorilor de pe ambele maluri ş.a.

În context, Preşedintele Maia Sandu a menţionat că, pentru a da un nou impuls proceselor interne, inclusiv cu referire la regiunea transnistreană, este nevoie de un executiv cu împuterniciri depline, iar acest lucru va fi posibil doar prin alegeri parlamentare anticipate.

Preşedinţia în exerciţiu a OSCE este deţinută, în prezent, de Suedia.

Similare
RECOMANDĂRI