Maia Sandu s-a întâlnit cu Angela Merkel şi Donald Tusk în marja Congresului PPE
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu s-a întâlnit cu Angela Merkel şi Donald Tusk în marja Congresului PPE

Prezentă la Congresul Partidului Popular European de la Zagreb, Maia Sandu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, a avut întrevederi cu Donald Tusk, noul preşedinte al PPE şi cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

„Am discutat despre situaţia politică din Republica Moldova şi l-am invitat pe domnul Tusk în vizită la Chişinău. Domnul Tusk a reiterat sprijinul partenerilor europeni pentru efortul nostru de a construi o ţară europeană”, a scris Maia Sandu pe pagina personală de Facebook, referitor la întrevederea avută cu noul preşedinte PPE.

De asemenea, liderul PAS a menţionat cî în cadrul întâlnirii cu Angela Merkel, a primit asigurări că Uniunea Europeană va fi mereu de partea oamenilor din Republica Moldova care vor să trăiască liber.

În discursul susţinut în cadrul Congresului PPE, Maia Sandu a declarat că sprijinul partenerilor europeni a fost esenţial pentru cei din Republica Moldova care sunt hotărâţi să distrugă practicile corupte din trecut şi să construiască instituţii democratice, independente, care să ofere oamenilor justiţie şi oportunităţi economice..

Referitor la activitatea care a avut-o în calitate de prim-ministru, Maia Sandu a menţionat că Guvernul pe care l-a condus a început să cureţe de corupţie instituţiile guvernamentale, întreprinderile de stat, sectorul medical şi altele.

„Am făcut paşi decisivi pentru crearea unui sistem de justiţie cu adevărat independent, pentru a restabili încrederea oamenilor şi a aduce în faţa justiţiei pe cei care au jefuit statul”, a spus Maia Sandu, care a mai precizat că a restabilit complet relaţiile cu partenerii strategici - România şi Ucraina - şi a reconstruit încrederea în relaţia cu Uniunea Europeană şi Statele Unite.


 
Similare
RECOMANDĂRI