Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu promite că va da jos şi al doilea regim corupt

Maia Sandu a ţinut, astăzi, ultimul discurs de la Guvernul Republicii Moldova. Ea a declarat că noul executiv nu este unul tehnocrat, ci unul la cheremul preşedintelui Igor Dodon. La final, Maia Sandu i-a îndemnat pe funcţionarii guvernamentali să nu participe la ilegalităţile care ar putea urma.

„Au făcut un guvern aproape în totalitate cu consilierii lui Dodon. Au zis că un fac o alinţă cu PD şi au făcut o alinţă în parlament pe interese comune în parlament şi probabil de frica comună de puşcărie”, a spus Maia Sandu.

Maia Sandu nu a vrut să răspundă la întrebările jurnaliştilor, dar a venit cu un mesaj pentru foştii colegi din Guvern.

„Vreau să-i încurajez să continue să aibă o atitudine onestă faţă de muncă, chiar dacă s-a schimbat guvernul şi va fi mai greu”, a declarat Maia Sandu.

Guvernul Sandu a fost demis, prin moţiune de cenzură, cu votul a 63 de deputaţi, după ce cabinetul de miniştri a vrut sa modifice legea cu privire la Procuratură prin asumare de răspundere. Asta după ce concursul pentru funcţia de procuror general a fost anulat, în dimineaţa zilei de 6 noiembrie, de ministrul Justiţiei, Olesea Stamate.

„Vreau să vă amintesc că am dat jos un regim corupt, vom reuşi să-l dăm jos şi pe aldoilea regim corupt, iar de această dată căderea va fi una definitvă a corupţiei”, a precizat Maia Sandu
Similare
RECOMANDĂRI