Maia Sandu, pentru presa din România: Rusia îşi doreşte consolidarea rolului PSRM în Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu, pentru presa din România: Rusia îşi doreşte consolidarea rolului PSRM în Republica Moldova

„Nu ştiu dacă Rusia a jucat vreun rol în ceea ce priveşte căderea Guvernului, dar este ştiut că Dodon primeşte frecvent indicaţii de la Moscova pe strategii politice”. Este declaraţia oferită portalului românesc G4media.ro de fostul premier Maia Sandu, care a mai menţionat că, din momentul în care Igor Dodon a crezut că începe să deţină controlul asupra instituţiilor de forţă, cooperarea dintre blocul ACUM şi PSRM a devenit mai dificilă.

Ex-premierul Republicii Moldova a declarat sursei citate că actualul parlament este compus majoritar din oameni corupţi, în stare să se vândă la preţuri derizorii.

„Majoritatea deputaţilor din actualul Parlament, subordonaţi direct lui Dodon şi Plahotniuc, nu au nici legitimitatea, nici dreptul moral de a alege următorul preşedinte al poporului”, a spus Maia Sandu.

Potrivit acesteia, în cadrul blocului ACUM nu există abordări care să lase un spaţiu comun de negociere cu PDM. „Ni se reproşează nouă că am pus Moldova pe tavă ruşilor, dar NU noi am adus la putere un Guvern al socialiştilor, ci anume Partidul Democrat. Democraţii au ratat un moment bun de a demonstra că s-au rupt de Plahotniuc, că sunt cu adevărat proeuropeni şi că doresc să se transforme dintr-o gaşcă mafiotă într-un partid cu adevărat democratic, care să reprezinte interesele cetăţenilor. Dacă, pe viitor, vor da semnale că-şi doresc schimbarea modului lor de acţiune politică – prin fapte, nu prin vorbe – vom fi deschişi dialogului politi”, a afirmat ex-premierul.

În ce priveşte colaborarea din interiorul blocului ACUM dintre PAS şi PPDA, Maia Sandu a precizat că între cele două formaţiuni politice găsi mereu o cale de colaborare. „Suntem două partide cu democraţie internă puternică şi, uneori, deciziile se iau mai greu şi pot fi surprinzătoare, însă convingerile de care ne ghidăm sunt compatibile”, a spus Maia Sandu.

Fostul prim-ministru a menţionat că a găsit în România multă deschidere şi dorinţă de a ajuta. „Sunt convinsă că domnul prim-ministru Ludovic Orban va continua să protejeze interesul cetăţenilor noştri, indiferent cine este la guvernare în Republica Moldova,” a declrata fostul premieri.
 
Similare
RECOMANDĂRI