Maia Sandu: Nu este grav că vom avea mai mulţi candidaţi de dreapta la alegerile prezidenţiale, dacă vom şti să avem o campanie corectă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu: Nu este grav că vom avea mai mulţi candidaţi de dreapta la alegerile prezidenţiale, dacă vom şti să avem o campanie corectă

PAS va decide cine este candiatul partidului pentru alegerile prezidenţiale până la sfârşitul lunii iunie. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de către Maia Sandu, liderul PAS. În acelaşi timp, Maia Sandu spune că, în condiţiile în care mai multe formaţiuni şi-au anunţat deja candidaţii, este târziu pentru a se discuta despre un eventual candidat comun al forţelor de dreapta.

Mai mult, Maia Sandu spune că nu vede o problemă în faptul că vor fi mai mulţi candidaţi pe segmenul de dreapta, atâta timp cât aceşti candidaţi vor avea o campanie corectă.

„Cam de fiecare dată pe stânga avem un singur candiat, poate doi, iar pe dreapta avem mai mulţi. Este mai multă democraţie, mai mulţi candidaţi. Nu este grav să avem mai mulţi candidaţi dacă ştim să avem o camapnie corectă şi dacă ne înţelegem că obiectivul acestor prezidenţiale este să îl dăm jos pe Igor Dodon”, a declarat Maia Sandu, subliniind că dacă candidaţii de pe dreapta vor duce lupte şi se vor discredita unul pe celălalt, acest lucru doar o să îl ajute pe Igor Dodon.

Ce ţine despre faptul că PPDA a susţinut-o pe Maia Sandu la alegerile din 2016,  liderul PAS spune că dacă Andrei Năstase ar fi cotat mai bine în sondaje decât Maia Sandu, atunci PAS l-ar susţine la următorul scrutin prezidenţial.

„Pentru cei care nu cred în sondaje există turul întâi, unde se poate verifica cine are mai multe şanse”, mai spune Sandu la acest subiect. 

De asemenea, Maia Sandu nu vede drept fezabil un scenariu în care Igor Dodon să câştige alegerile prezidenţiale din turul întâi, având în vedere modul în care este gestionată pandemia, dar şi imaginile video apărute în ultima vreme în care apare Igor Dodon şi Vlad Plahotniuc.
Similare
RECOMANDĂRI