Maia Sandu i-a felicitat pe angajaţii SPPS cu ocazia Zilei profesionale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu i-a felicitat pe angajaţii SPPS cu ocazia Zilei profesionale

Preşedintele Maia Sandu a participat astăzi la evenimentele dedicate Zilei profesionale a Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, care coincid cu cea de-a 29-a aniversare de la crearea instituţiei. Aceasta a felicitat angajaţii SPPS, însă nu a ezitat să le vorbească şi despre neregulile din instituţie.

„I-am felicitat pe angajaţii SPPS pentru meseria aleasă - una care cere curaj, pregătire serioasă şi multă dedicaţie, le-am mulţumit pentru premiile şi medaliile pe care le aduc de la diferite concursuri sportive internaţionale şi le-am urat să persevereze în plan profesional. Am apreciat eforturile lor, mai ales că ştiu cât de solicitantă le poate fi munca, astfel încât adesea nu au parte nici de weekenduri, nici de sărbători.Le-am amintit, totodată, că în SPPS există şi multe nereguli. Ştim că, din păcate, Serviciul a fost utilizat în diferite cazuri în beneficiul unor interese înguste, nu în interes naţional. Ştiu că mulţi dintre angajaţii SPPS sunt nemulţumiţi de modul în care s-au întâmplat lucrurile, de faptul că au fost promovaţi oameni fără merite sau de indicaţiile politice care se dădeau. Sunt abordări ce nu-şi au locul într-o astfel de structură, care trebuie nu doar să asigure paza unor persoane şi instituţii publice, ci să ofere un sentiment de siguranţă tuturor cetăţenilor noştri”, a menţionat Sandu. 

„Cunosc despre faptul că la SPPS se desfăşoară o serie de anchete de serviciu cu privire la mai multe acţiuni abuzive. Sper ca aceste anchete să aibă o finalitate, aşa încât SPPS-ul să devină o instituţie care îşi îndeplineşte cu demnitate misiunea, iar ofiţerii Serviciului să fie mândri de profesia lor, să fie priviţi cu respect şi încredere. Ştiu că în SPPS există multe persoane responsabile, curajoase şi oneste. Veţi găsi un sprijin în mine. Şi eu, şi colegii mei vor susţine reformarea instituţiei, aşa încât oamenii de treabă să fie promovaţi şi nimeni să nu-i oblige să acţioneze contrar legii”, a mai scris aceasta pe pagina sa de Facebook. 

Tot astăzi SPPS anunţă că a declanşat un proces amplu de analiză a eficienţei şi funcţionalităţii instituţiei. Totodată, Serviciul a iniţiat un şir de anchete de serviciu în vederea stabilirii unor pretinse acţiuni ilegale admise în perioada anilor 2019-2020.
 
Similare
RECOMANDĂRI