Maia Sandu: Guvernarea de la noi nu are legitimitate şi aceasta este o problemă majoră
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu: Guvernarea de la noi nu are legitimitate şi aceasta este o problemă majoră

Guvernarea din Republica Moldova are o problemă majoră - a acaparat în mod abuziv Parlamentul şi celelalte instituţii ale statului şi aceasta este lipsă de legitimitate. Declaraţiile au fost făcute de preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, invitată la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

„Guvernarea a încercat să se legitimizeze la alegerile din Chişinău printr-un candidat care să câştige prin susţinerea lor, dar nedeclarat, ascunzându-se după noţiunea de candidat independent. Au încercat să discrediteze cu totul noţiunea de partid politic şi iată că nu le-a reuşit. Acum planul lor este să încerce să o obţină la alegerile parlamentare din toamnă”, a declarat Maia Sandu.
 
Preşedintele PAS a mai adăugat că în cadrul acestor alegeri a putut fi observat ce înseamnă sistemul mixt de vot, chiar dacă nu a fost folosit.

„Dacă analizăm rezultatele primului tur şi dacă le suprapunem pe circumscripţii, aşa cum au fost ele construite, dintr-un singur tur socialiştii ar fi câştigat 9 din 11 circumscripţii în Chişinău”, susţine Sandu.
 
Similare
RECOMANDĂRI