Maia Sandu: Filtrele viitorului bloc sunt în măsură să arate care oameni nu sunt şantajabili
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu: Filtrele viitorului bloc sunt în măsură să arate care oameni nu sunt şantajabili

Filtrele de integritate şi meritocraţie, stabilite de viitorul bloc electoral ACUM, format din Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, sunt în măsură să arate care oameni sunt şantajabili şi care mai uşor ar putea să fie cooptaţi de anumite persoane, dar şi care sunt oamenii ce nu au de ce să le fie frică şi nu pot fi şantajaţi şi putem să contăm că nu vor trăda alegătorul. Declaraţia aparţine preşedintei PAS, Maia Sandu, transmite IPN.

„Credibilitatea politicului astăzi este foarte scăzută din cauza corupţiei şi din cauza a ceea ce am văzut în Parlament când deputaţi din diferite partide şi-au trădat alegătorii şi au ajuns în buzunarul Partidului Democrat”, a spus Maia Sandu în cadrul emisiunii „În profunzime” de la postul de televiziune Pro TV.

Totodată, lidera PAS spune că viitorul bloc electoral este gata să susţină un candidat al altui partid politic decât PAS şi PPPDA doar dacă acesta face dovada integrităţii şi trece măsurătorile meritocraţiei. Potrivit ei, pe circumscripţiile electorale va fi susţinut cel mai bun candidat care va trece filtrele stabilite şi va putea concura cu contracandidaţii săi.

Despre ideea boicotării alegerilor parlamentare, care a apărut în spaţiul public, Maia Sandu susţine că nu este una bună pentru că opoziţie reală la alegeri nu ar exista şi astfel actuala guvernare va rămâne la putere fără probleme. „Noi o să participăm la aceste alegeri chiar dacă condiţiile sunt vitrege. Noi am demonstrat că suntem puternici şi la prezidenţiale, şi la alegerile din municipiul Chişinău, şi o să mergem la aceste alegeri mobilizaţi, organizaţi, dar documentând şi raportând toate fraudele”, spune politiciana.

Lidera PAS declară că din comunitatea internaţională se aud voci că dacă fraudele la următoarele parlamentare vor fi prea mari, s-ar putea să nu se recunoască alegerile şi înainte de ziua de vot.
Similare
RECOMANDĂRI