Maia Sandu, după întâlnirea cu Joseph Daul: Contăm pe sprijinul PPE
Sursa foto:PROTV Vizualizari:

Maia Sandu, după întâlnirea cu Joseph Daul: Contăm pe sprijinul PPE

Este important să restabilim relaţiile cu Uniunea Europeană şi contăm pe sprijinul Partidului Popular European (PPE). Declaraţia aparţine premierului Maia Sandu şi a fost făcută într-o conferinţă de presă susţinută după întrevederea cu Joseph Daul, preşedintele PPE.


„Partidul Popular European a promovat permanent valorile democratice în interiorul UE, dar şi a ţărilor membre. Noi am fost susţinuţi în perioada de tranziţie de la un regim oligarhic, la un regim democratic, respectat de cetăţeni”, a spus Maia Sandu.

Premierul a precizat că Guvernul pe care îl conduce cunoaşte angajamentele pe care Republica Moldova le are faţă de Uniunea Europeană şi doreşte să le implementeze. „Contăm pe sprijinul PPE şi sperăm că congresul din luna noiembrie va constitui o ocazie pentru a adopta, la fel ca la congresul din anul 2018, o rezoluţie prin care este declarat sprijinul fără echivoc pentru ţările din Parteneriatul Estic care au semnat acorduri de asociere”, a declarat Maia Sandu.

Primul ministru a dat asigurări atât cetăţenilor Republicii Moldova, cât şi statelor Uniunii Europene că Guvernul este decis să ducă până la capăt angajamentele asumate.

La rândul său, Joseph Daul a menţionat că este foarte dificil atunci când corupţia se instalează într-o ţară. „Referitor la Republica Moldova, trebuie să continuăm să adoptăm legile pentru a modifica sistemul judiciar”, a remarcat oficialul european.

Joseph Daul a mai spus că în Republica Moldova trebuie găsiţi oamenii care să îşi asume responsabilităţile schimbărilor necesare în justiţie. „Ştiţi mai bine decât mine ce înseamnă corupţia şi ce presiune pune asupra oamenilor. Dacă veţi reuşi în acest domeniu, atunci Moldova va trăi mai bine”, a spus preşedintele PPE.

 

Similare
RECOMANDĂRI