Maia Sandu: Decizia procuraturii cu privire la imaginile de la sediul PDM este o bătaie de joc
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu: Decizia procuraturii cu privire la imaginile de la sediul PDM este o bătaie de joc

Constatarea Procuraturii Anticorupţie cu privire la imaginile de la sediul Partidului Democrat în care Igor Dodon discută cu Vladimir Plahotniuc şi primeşte de la cel din urmă o pungă „este o bătaie dejoc în adresa cetăţenilor Republicii Moldova”. Opinia aparţine preşedintei Partidului Acţiune şi Solidaritate Maia Sandu şi a fost făcută în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la postul de televiziune Jurnal TV.

„Această decizie a procuraturii este o bătaie de joc faţă de oamenii cinstiţi din această ţară. Să vii şi să spui că nu este clar, nu este probat ce era în acea pungă, este pur şi simplu o bătaie de joc. E clar că în pungă nu era nici brânză de oi, nici cărţi pentru vacanţa de vară pentru Igor Dodon. Mai ales că ei acolo spun cu text deschis despre salarii. Aşa cum am spus, salariile se dau în bani”, a declarat Maia Sandu.

Preşedinta PAS susţine că Procuratura Generală se face de râs prin faptul că-l protejează pe Igor Dodon cu orice preţ. Mai mult decât atât, în urma publicării rezultatelor cu privire la cazul respectiv, procurorul general ar umili toţi cetăţenii „cinstiţi ai ţării”.

„Din păcate, constatăm încă odată că nu avem o procuratură independentă, avem o procuratură subordonată parţial lui Igor Dodon, parţial lui Plahotniuc, dacă tot se spune că revine Plahotniuc. Asta se întâmplă pentru că la momentul potrivit nu s-a dorit nici curăţarea procuraturii şi nici numirea la funcţia de procuror general a unui om independent şi curajos”, a adăugat Maia Sandu.

Lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate afirmă că cetăţenii, în special cei care l-ar fi susţinut anterior pe Igor Dodon, cred că în punga pe care i-a transmis-o Vladimir Plahotniuc preşedintelui erau bani. „Lumea înţelege. Din discuţiile pe care le am cu oamenii de la nordul ţării, care altădată erau susţinători ai lui Igor Dodon, inclusiv acolo, oamenii cred că în pungă erau banii. Oamenii înţeleg că Igor Dodon s-a înfruptat din banii furaţi de Plahotniuc şi cu toţii sunt într-o oală”.

Maia Sandu afirmă că Procuratura Generală nu va reuşi să spele imaginea preşedintelui Igor Dodon, iar cetăţenii se vor mobiliza pentru a „scăpa de toţi dodonii şi plahotniucii într-o singură zi”.

Procuratura Anticorupţie a examinat denunţul depus de liderul Platformei DA Andrei Năstase şi adresarea deputatului Iurie Reniţă prin care cereau investigarea circumstanţelor rezultate din înregistrările video în care Igor Dodon ar fi primit de la fostul lider PDM o pungă în care se prezuma că ar fi fost bani. În urma examinării materialelor acumulate în cadrul procesului penal, s-a dispus neînceperea urmăririi penale pe motiv că faptele persoanelor vizate în înregistrări nu întrunesc elementele vreunei infracţiuni. „În cadrul procesului penal nu a fost posibil de stabilit conţinutul sacoşei, precum şi subiectul ce a realizat înregistrarea, fapt determinant pentru urmărirea penală şi înaintarea vreunei acuzaţii penale”, a scris Procuratura Generală.
Similare
RECOMANDĂRI