Maia Sandu: Dacă guvernarea va comite ilegalităţi crase, s-ar putea să se ajungă şi la proteste
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu: Dacă guvernarea va comite ilegalităţi crase, s-ar putea să se ajungă şi la proteste

În situaţia în care guvernarea va comite ilegalităţi crase, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, care este şi prima pe lista electorală a blocului ACUM DA PAS, susţine că s-ar putea să se ajungă la proteste. Politiciana a spus că drept motive pentru ieşirea în stradă ar putea servi neînregistrarea în calitate de candidaţi fără să existe motive suficiente pentru aceasta şi alte abuzuri pe care guvernarea ar putea să le comită, transmite IPN.

Maia Sandu nu exclude că în asemenea situaţii blocul ACUM DA PAS ar putea ieşi la proteste.

Totodată, lidera PAS declară că există riscuri ca următoarele alegeri parlamentare să nu fie recunoscute pe plan internaţional. „Acest lucru a fost recunoscut şi de către reprezentanţi ai corpului diplomatic. Aceasta înseamnă ca Republica Moldova să se izoleze şi mai mult de comunitatea internaţională, aceasta înseamnă să nu primească acces la resursele financiare şi poate chiar măsuri mai dure din perspectiva Uniunii Europene, pornind de la alte avantaje pe care le are Republica Moldova”, susţine politiciana.

În opinia ei, actuala guvernare şi-a făcut intrarea în campania electorală într-un mod denigrator la adresa opoziţiei. Maia Sandu s-a referit la discuţiile în jurul legăturii opoziţiei cu Fundaţia „Open Dialog” şi consideră că guvernarea păstrează acest caz ca o eventuală variantă de atac în cazul în care se va simţi încolţită.

De asemenea, Maia Sandu este de părere că cel mai mare eşec al Republicii Moldova de la independenţă încoace este faptul că ţara nu a putut construi instituţii puternice. „Dacă am fi avut instituţii puternice, democratice, atunci nu ni s-ar fi întâmplat toate aceste lucruri”, a mai adăugat preşedinta PAS în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.

Similare
RECOMANDĂRI