Maia Sandu: Contramanifestaţiile sunt răspunsul regimului la mişcarea de rezistenţă naţională
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu: Contramanifestaţiile sunt răspunsul regimului la mişcarea de rezistenţă naţională

Contramanifestaţiile organizate de diferite partide şi grupuri de cetăţeni sunt răspunsul regimului la mişcarea de rezistenţă naţională. Guvernarea încearcă să minimizeze efectele protestelor, să conducă atenţia în altă parte, să compromită acţiunile opoziţiei. Declaraţiile au fost făcute de preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni, transmite IPN.

În opinia Maiei Sandu, Ilan Şor, prin protestele pe care le organizează, este o unealtă a acestui regim şi nu este prima dată când este folosit împotriva opoziţiei sau în scopuri de a delapida averea statului. Referindu-se la înregistrările video în care Ilan Şor se adresează Maiei Sandu şi lui Andrei Năstase, liderul PAS spune că acesta coboară la un nivel nemaiîntâlnit discursul politic din Republica Moldova, care şi aşa nu era prea elevat.

Referindu-se la afirmaţia autorităţilor despre faptul că partidele de opoziţie ar fi influenţat Uniunea Europeană să nu acorde asistenţa macrofinanciară promisă Republicii Moldova, Maia Sandu a declarat că această opinie este caracteristică regimului politic de la noi, care prin aceasta dă dovadă de lipsă de respect faţă de parlamentarii europeni spunând că cineva le poate influenţa decizia.

„Instituţiile lucrează şi se informează nu dintr-o singură sursă. Foarte mulţi oameni, inclusiv de la nivelul cel mai înalt, ştiu destul de multe despre Republica Moldova”, a declarat preşedintele PAS.

Similare
RECOMANDĂRI