Maia Sandu: Am oameni care ar forma un guvern bun
Sursa foto:captura video RTR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu: Am oameni care ar forma un guvern bun

Preşedintele Maia Sandu spune că are o echipă care ar putea forma un Guvern foarte bun, însă lipsa unei majorităţi parlamentare care să susţină noul Executiv o împiedică să desemneze un candidat la funcţia de prim-ministru.

“Eu am o echipă, am oameni care ar forma un Guvern foarte bun, dar problema este lipsa susţinerii în Parlament. Chiar dacă ar vota un astfel de Executiv, este clar că nu va exista o majoritate care să susţină iniţiativele acestui Guvern ”, a declarat Maia Sandu în timpul unei emisiuni la un post de televizune, relatează IPN.

Preşedintele Maia Sandu spune că votarea unui Guvern de către actualul Parlament, şi demisia ulterioară a respectivului Executiv nu va face altceva decât să amâne pentru o perioadă nedeterminată alegerile parlamentare anticipate.

“Le oferim cetăţenilor posibilitatea să-şi aleagă deputaţii, în funcţie de ceea ce au văzut în tot acest timp şi în funcţie de ceea ce s-a întâmplat până acum. Decizia aparţine oamenilor. Mai târziu, partidele care vor accede în Parlament vor decide cu cine se aliază şi cu cine creează majoritate parlamentară”, a declarat Maia Sandu. 

Şeful statului a anunţat că aşteaptă decizia Curţii Constituţionale privind posibilitatea autodizolvării Parlamentului, sesizare depusă de Partidul Acţiune şi Solidaritate şi abia apoi va lua o decizie în vederea depăşirii crizei politice în care ne aflăm.

Potrivit Constituţiei, există două posibilităţi de declanşare a alegerilor parlamentare anticipate:  dacă timp de 3 luni parlamentul nu votează proiecte de lege sau dacă eşuează două tentative de învestire a unui nou Guvern.

Similare
RECOMANDĂRI