MAEIE: Nu există nicio decizie luată de Republica Moldova, privind deschiderea ambasadei Israelului
Sursa foto:palestinalibre.org Vizualizari:

MAEIE: Nu există nicio decizie luată de Republica Moldova, privind deschiderea ambasadei Israelului

Chişinăul susţine „intenţia Statului Israel de a deschide o ambasadă” în capitala Republicii Moldova. Ministerul de Externe spune că Republica Moldova cunoaşte intenţia Israelului ca ambasadele străine din Tel Aviv să se mute la Ierusalim, însă Chişinăul nu a luat nicio decizie în această privinţă.

Precizarea a fost făcută într-un răspuns dat Europei Libere după ce presa israeliană a relatat că există negocieri între partea israeliană şi Republica Moldova şi că ar exista şanse foarte mari să se ajungă la o înţelegere.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) a mai declarat că Republica Moldova „a luat act de poziţia diplomaţiei israeliene, care promovează la toate nivelele subiectul relocării sediilor ambasadelor de la Tel-Aviv la Ierusalim”. MAEIE mai adaugă, însă, că nu există nicio decizie luată de Republica Moldova.
 
Potrivit agenţiei Mediafax, care citează postul public de radio israelian IPBC/Kan, un director al ministerului de Externe israelian, Yuval Rotem, a fost recent în Republica Moldova, unde a discutat despre mutarea ambasadei. Republica Moldova ar fi acceptat transferul ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, dacă Israelul va deschide ambasadă la Chişinău.
 
În răspunsul MAEIE pentru Radio Europa Liberă se spune, însă, că cele două chestiuni nu au „nicio legătură”, precizând că autorităţile Chişinăului susţin „intenţia Statului Israel de a deschide o Ambasadă” în capitala Republicii Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI