Lilian Carp explică de ce PAS a boicotat astăzi şedinţa Parlamentului şi ce este în neregulă cu proiectul pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Lilian Carp explică de ce PAS a boicotat astăzi şedinţa Parlamentului şi ce este în neregulă cu proiectul pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea

Şedinţa de astăzi a Parlamentului putea avea loc dacă Guvernul nu îşi asuma răspunderea pentru o serie de modificări, pe care le-a aprobat ieri. Cel puţin asta spune deputatul Lilian Carp, care a explicat de ce PAS a boicotat astăzi şedinţa Parlamentului. Lilian Carp spune că, în modificările pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea, se numără şi „porcării”.

Lilian Carp explică că, în această asumare de răspundere sunt incluse şi majorări, de 40%, a salariului pentru personalul responsabil de exercitarea controlului parlamentar, adică, a celor din Parlament. 
 
„Adică marea măgărie care s-a propus prin această asumare: Doar 10% majorare pentru domeniul învăţământului, 20% pentru apărarea naţională, 30% pentru personalul medical şi băieţii au băgat 40% majorare de salariu pentru parlament.

Noi vedem că prin spate se încearcă, în plină pandemie, să se majoreze salariile in Parlament. Am vrut ca sa vină în Parlament să discutăm acest proiect, ca sa înţelegem foarte clar care sunt priorităţile. Oare priortiăţile în acest moment sunt majorările a celro responsabili de controlul parlamentar, sau aceşti bani să fie direcţionaţi în lupta cu combaterea pandemiei?

Asta este marea măgărie: îşi asumă fel de fel de porcării şi încearcă cumva să ungă ochii cu câteva procente pentru majorarea salariilor pentru unele categorii, dar îşi majorează cu 40% pentru ei, sărmanii. Noi am vrut sa dezbatem acest proiect, nu sa îşi asume răspunderea”, a explicat Lilian Carp în cadrul ediţiei speciale de la TVR MOLDOVA. 

Deputatul PAS spune că în aceste asumări ale Guvernului sunt incluse două-trei propuneri care trebuie să îmbunătăţească o anumită situaţie, dar nu „băieţii nu uită să îşi îmbunătăţească situaţia lor personală”.

„Aşa cum au făcut şi data trecută, când şi-au asumat răspunderea pentru buget, băieţii au avut grijă să scutească anumite afaceri de impozite. Nu poţi într-un asemenea proiect de buget, să vii cu asumare de răspundere şi să bagi porcării personale”.

Amintim că astăzi urma să aibă loc şedinţa Parlamentului, în care avea să fie discutate proiectele pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea ieri. Faptul că Guvernul Chicu şi-a asumat răspunderea din nou pentru unele proiecte a trezit nemulţumirea celor din opoziţie, declarând că iarăşi Parlamentul -puterea legislativă a ţării, este dat la o parte.  Din acest motiv, opoziţia nu s-a prezentat la şedinţă, iar şedinţa Parlamentului nu a putut avea loc, din lipsă de cvorum. 
 
Similare
RECOMANDĂRI