Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Liderul PAS a depus la CEC listele cu semnaturi pentru înregistrarea în cursa pentru prezidenţiale

Maia Sandu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, a depus la Comisia Electorală Centrală listele cu semnaturi pentru înregistrarea în cursa pentru prezidenţiale. Verificarea documentelor se va face în urmatoarele şapte zile, după care CEC va decide dacă va accepta candidatura ei pentru scrutinul din 1 noiembrie.

La sediul CEC au protestat câteva zeci de susţinători ai Maiei Sandu care au cerut Comisiei să organizeze alegeri corecte. Manifestanţii şi-au arătat nemulţumirea faţă de decizia instituţiei electorale de a impune restricţii la finanţarea candidaţilor de către partide şi au cerut să fie verificate înregistrările prealabile depuse în vederea deschiderii unor secţii de vot în Rusia.

MAIA SANDU, lider PAS: "Noi cu toţii cerem alegeri libere şi corecte fiecare vot este preţios şi fiecare vot contează de aceea fiecare vot trebuie apărat".  
"Noi dorim totuşi ca să se schimbe şi să să fie alegeri corecte şi in sfârşit să triumfe dreptatea. Pentru că tot ce se petrece acum demonstrează că se fraudează alegerile, dar încercăm să luptăm, vedem". 

Maia Sandu a declarat că a reuşit să adune peste 30 de mii se semnături de la susţinători şi că nu există riscul să nu fie inclusă în cursa electorală. 

MAIA SANDU, lider PAS: "Noi am colectat semnăturile corect avem multe semnături avem cu rezervă deci totul trebuie să fie corect, avem siguranţa".  

Maia Sandu este al cincilea pretendent la întâia funcţie în stat care aduce listele cu semnături la CEC. Comisa a înregistrat, până acum, trei candidaţi. E vorba de reprezentantul formaţiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, cel al Platformei DA, Andrei Năstase şi Tudor Deliu, din partea PLDM. 
Similare
RECOMANDĂRI