Liderii opoziţiei din Republica Moldova, în vizită la Bruxelles 
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Liderii opoziţiei din Republica Moldova, în vizită la Bruxelles 

Liderii Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, Partidului Acţiune şi Solidaritate şi Partidului Liberal Democrat efectuează astăzi, 2 iulie, o vizită la Bruxelles. Politicienii şi-au propus să transmită oficialilor Parlamentului European rezoluţia votată la protestul din Piaţa Marii Adunări Naţionale din 1 iulie, transmite IPN.

„Noi, împreună cu Andrei Năstase şi Viorel Cibotaru, cu alţi colegi, mergem la Parlamentul European mâine (2 iunie) şi o să ducem Rezoluţia adoptată astăzi de noi toţi”, a declarat Maia Sandu la protestul din 1 iulie.

„Vom merge la Parlamentul European şi nu doar la Parlamentul European. Vom avea întâlniri cu mai mulţi înalţi funcţionari ai Uniunii Europene. Să mergem să ne reprezentăm nu doar pe noi, mergem acolo în numele fiecăruia dintre dumneavoastră, în numele acestei ţări, care se vrea liberă, se vrea într-o viaţă  în demnitate şi în libertate”, a declarat Andrei Năstase.

În cadrul acţiunii de protest din 1 iulie, participanţii au votat în Piaţa Marii Adunări Naţionale o Rezoluţie prin care au solicitat confirmarea legalităţii alegerilor locale noi din Chişinău, anularea sistemului electoral mixt, tragerea la răspundere a judecătorilor care au decis invalidarea alegerilor locale din Chişinău. În rezoluţie se spune că, în cazul în care guvernarea nu va iniţia imediat acţiunile necesare pentru îndeplinirea revindecărilor în cadrul actualei sesiuni parlamentare, vor fi întreprinse acţiuni paşnice de nesupunere civică. În rezoluţie se mai menţionează că pentru data de 26 august 2018 este convocată Adunarea Generală a Cetăţenilor atât din ţară, cât şi din diasporă.

Similare
RECOMANDĂRI