Liberalii cer Procuraturii Generale să investigheze dispoziţia de autonumire a primarului general de Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Liberalii cer Procuraturii Generale să investigheze dispoziţia de autonumire a primarului general de Chişinău

Vicepreşedintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a depus miercuri o sesizare la Procuratura Generală prin care a cerut să verifice legitimitatea aflării lui Ruslan Codreanu în funcţia de primar interimar al Chişinăului.

Potrivit agenţiei INFOTAG, în document se menţionează că "Ruslan Codreanu, aflat ilegal şi abuziv în funcţia de viceprimar, a semnat pe 10 iulie o dispoziţie prin care s-a autointitulat primar interimar general al Chişinăului".

"Autointitularea domnului Codreanu este o acţiune fără precedent în istoria statului Republica Moldova, dar şi în Europa Modernă, fiind desprinsă din practicile medievale de acaparare a puterii. Această acţiune a lui Codreanu discreditează activitatea autorităţilor locale şi subminează încrederea cetăţenilor. Faptele lui comportă un pericol social sporit, deoarece sunt încălcate grav drepturile şi interesele legitime ale locuitorilor din Chişinău", se arată în document.

PL cere desfăşurarea unei investigaţii privind legitimitatea aflării lui Codreanu în funcţie, cu posibila tragere la răspundere penală pentru săvârşirea infracţiunii de uzurpare de calităţi oficiale şi a infracţiunii de samavolnicie.

Munteanu a menţionat pe reţelele sociale că "autoproclamarea într-o anumită funcţie era o practică răspândită în Evul Mediu, când tot felul de impostori, hulpavi de putere, detronau, de obicei printr-o baie de sânge, deţinătorul de drept şi îşi însuşeau atributele puterii".

"Cu siguranţă, autoproclamarea lui Codreanu drept primar interimar al capitalei va fi studiată la cursurile de istorie, dar şi la cele de drept administrativ, până atunci este imperativ ca acest caz ieşit din comun să fie studiat cu atenţie de procurori", susţine liberalul.
Similare
RECOMANDĂRI