Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La Tipografia Centrală a început tipărirea buletinelor de vot pentru turul doi de scrutin din Chişinău

S-a dat startul tipăririi buletinelor de vot pentru turul doi al alegerilor pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău. Totul se intampla în prezenţa agenţilor SIS, care supraveghează procesul. Vineri, buletinele tipărite vor fi trimise consiliului electoral de circumscripţie, ulterior birourilor electorale, pentru ca duminică fiecare alegător să poată decide cine va fi viitorul edil al Chişinăului.

Pentru scrutinul de duminică urmează să fie tipărite peste 630 de mii de buletine de vot. Dintre acestea, peste 400 de mii sunt în limba română şi restul în limba rusă.

Pentru a preveni fraudarea alegerilor prin tipărirea mai multor buletine de vot, fiecare conţine 14 semne de protecţie minuţios selectate de Serviciul de Informaţii şi Securitate.

Adiţional semnelor de securitate, fiecare buletin conţine un număr de identificare. Duminică, în turul doi de scrutin pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău, se vor duela reprezentantul socialiştilor, Ion Ceban, care este primul pe buletinul de vot şi liderul Platformei DA, Andrei Năstase. 

 
Similare