Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Klaus Iohannis, despre reacţiile din mediul online privind refuzul unei dezbateri cu contracandidatul: Dacă tragem linie, numărul urmăritorilor e în creştere

Preşedintele Klaus Iohannis, întrebat de jurnalistul TVR, Ramona Avramescu, despre un eventual boicot în mediul online, după refuzul de a participa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă, a răspuns “Da, am urmărit impactul pe Facebook, în esenţă, dacă tragem linie, numărul urmăritorilor e în creştere, înseamnă că net lucrurile au fost bine înţelese şi mă bucură acest lucru”.

Ramona Avramescu, jurnalist TVR: Sunteţi unul dintre politicienii cu o prezenţă foarte activă şi foarte bună în online. În momentul în care aţi câştigat acest prim mandat, aţi stabilit, îmi aduc aminte, chiar un record de popularitate pe Facebook, v-aţi folosit frecvent de acest mediu, inclusiv în timpul mandatului, în momente tensionate. Sunteţi conştient şi eventual îngrijorat că de la începutul campaniei electorale acest mediu vă este, sau măcar o parte din el, vă este mai degrabă ostil din cauza faptului că aţi refuzat dezbaterile, nu doar cu doamna Dăncilă, dar şi cu ceilalţi candidaţi din turul întâişi în general a modului în care aţi comunicat în această campanie?

Klaus IohannisÎntr-o campanie electorală, întodeauna există opinii pro şi contra, de fapt, de aici apare dinamica campaniei electorale. Eu mi-am pus în practică strategia pe care am gândit-o pentru această campanie şi această strategie este în continuare în desfăşurare. Da, am urmărit impactul pe Facebook, în esenţă, dacă tragem linie, numărul urmăritorilor e în creştere, înseamnă că net lucrurile au fost bine înţelese şi mă bucură acest lucru.

Ramona Avramescu: Au apărut, după turul întâi, mesaje, în special din partea suţinătorilor la care aţi făcut apel, inclusiv la începutul acestei dezbateri, care au votat în turul întâi cu candidatul USR, PMP, care se declară dezamăgiţi, care ameninţă chiar să boicoteze turul al doilea. ce mesaj direct aveţi pentru aceştia?

Klaus IohannisMesajul direct este simplu. Aici vorbim despre un tur doi, între candidatul Klaus Iohannis, care a fost preşedinte, românii ştiu ce am făcut şi cum am făcut, şi o candidată care reprezintă un PSD nereformat, nedemocratic, care a guvernat împotriva românilor şi atunci sunt convins că mulţi dintre cei care nu şi-au făcut o părere şi-o vor forma în zilele următoare şi invitaţia mea este clară pentru toată lumea: să mă voteze!

Ramona Avramescu: Deci nu vă temeţi de o demobilizare a acestui electorat în turul al doilea?

Klaus IohannisBa dimpotrivă! Eu sper că prin apariţiile mele şi prin luările de cuvânt, precum şi cea din această seară, să-i conving că merită oricând mers la vot. Am mai spus-o şi îmi face plăcere să o repet: Eroul alegerilor nu este candidatul. Eroul alegerilor este este alegătorul cu ştampila de vot în mână. Şi îi invit pe toţi românii să devină campioni la turul doi, mergând la vot.

Similare
RECOMANDĂRI