Jurist PSRM: În ziua în care este ales speakerul propus de socialişti se votează şi pachetul de legi antioligarhice
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Jurist PSRM: În ziua în care este ales speakerul propus de socialişti se votează şi pachetul de legi antioligarhice

Partidul Socialiştilor este gata să voteze pachetul de legi antioligarhice propus de către blocul ACUM, dacă PAS şi PPDA acceptă votarea candidatului socialiştilor la funcţia de preşedinte al Parlamentului. Declaraţii în acest sens a făcut juristul PSRM Fadei Nagacevschi în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

„Şi PSRM a invitat blocul ACUM la şedinţă în Parlament unde să voteze preşedintele Legislativului propus de socialişti. Noi suntem foarte atenţi la retorica celor din blocul ACUM care spune că nu acceptă un speaker din partea PSRM. Din ce am auzit eu ce au spus toţi deputaţii din PSRM care au spus şi public, este că în aceeaşi zi în care se va vota speakerul din partea PSRM se votează şi pachetul antioligarhic. Votarea acestui pachet înseamnă război deschis cu PDM şi în aceste condiţii PSRM şi blocul ACUM trebuie să-şi asigure spatele reciproc, deci este nevoie de o coaliţie previzibilă”, a spus Fadei Nagacevschi.

Reprezentantul blocului ACUM, Oazu Nantoi a declarat că cele două formaţiuni politice, PAS şi PPDA insistă pe funcţia de speaker doar pentru perioada în care se vor vota şi promulga pachetul antioligarhic propus de către deputaţii din blocul electoral.

„Noi nu ne ţime de funcţii, nici de această funcţie de speaker, noi avem nevoie de ea doar pe o perioadă scurtă de timp în care vor fi promovate şi votate acele legi ntioligarhice, după aceasta suntem gata să cedăm fotoliul de preşedinte al Parlamentului.”, a subliniat Nantoi.

Amintim că ieri, 21 mai, blocul ACUM a invitat PSRM la o şedinţă specială pentru a debloca criza politică din ţară.

Potrivit legii, dacă timp de trei luni de la data constituirii parlamentului nu există o majoritate parlamentară şi nu este votat Guvernul, parlamentul este dizolvat şi sunt anunţate alegeri parlamentare anticipate.
Similare
RECOMANDĂRI