VIDEO. Iurie Reniţă: Am avut o misiune responsabilă de a restabili o relaţie firească, aşa cum este între fraţi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Iurie Reniţă: Am avut o misiune responsabilă de a restabili o relaţie firească, aşa cum este între fraţi

Un ambasador reprezintă statul şi am avut o misiune responsabilă de a restabili o relaţie firească, aşa cum este între fraţi. Declaraţiile au fost făcute de Iurie Reniţă, fost ambasador al Republicii Moldova la Bucureşti, invitat la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

”A fost o misiune responsabilă de a restabili o relaţie firească, aşa cum este între fraţi, dintre Republica Moldova şi România”, a spus Iurie Reniţă, care a fost numit ambasador după o perioadă în care relaţiile dintre Chişinău şi Bucureşti au fost tensionate.

Iurie Reniţă s-a referit la cazul Dedeman, potenţial investitor în Republica Moldova. ”Este un caz regretabil, o investiţie de peste 35 de milioane de euro a unei companii pur româneşti. Este ridicol să dăm vina pe un Consiliu Municipal la nivel de Chişinău. Era o chestiune extraordinară, dar cred că n-a existat suficientă voinţă de a valorifica o oportunitate”, a declarat fostul ambasador la Bucureşti.

Potrivit lui Iurie Reniţă, este de datoria guvernanţilor să creeze cu adevărat condiţii bune şi reale, nu doar cele declarate, pentru investitorii români. Management european, o altă atitudine faţă de muncă, locuri de muncă şi salarii mai mari sunt avantajele investiţiilor străine, inclusiv româneşti, a mai specificat Reniţă.

Urmăriţi emisiunea aici:
.
Similare
RECOMANDĂRI