Iurie Leancă nu mai este preşedintele PPEM. Cine va asigura interimatul funcţiei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Iurie Leancă nu mai este preşedintele PPEM. Cine va asigura interimatul funcţiei

Mandatul de 4 ani a preşedinţiei Partidului Popular European (PPEM) a expirat la 26 iulie. În acest context, în cadrul şedinţei Consiliului Naţional al Partidului s-a decis ca interimatul funcţiei să fie asigurat de Eugen Sturza, fostul ministu al apărării.

Eugen Sturza urmează să să pregătescă lucrările Congresului PPEM, în cadrul căruia va fi aleasă următoarea conducere cu mandat deplin a partidului şi va fi adoptat noul program politic.

Tot în cadrul şedinţei consiliului s-a decis că PPEM va participa la alegerile locale din 20 octombrie, dar şi la alegerile parlamentare noi pe circumscripţii. „În cel mai scurt timp posibil, vom anunţa şi candidaţii nominalizaţi, oameni profesionişti , integri, oameni care sunt gata să muncească în interesul cetăţenilor, nu să facă promisiuni populiste, aşa cum au făcut cei din actualul regim de guvernare. PPEM urmează să vină în faţa cetăţenilor cu un proiect politic, unul care să aibă la bază nevoile reale ale societăţii, dar şi lecţiile importante pe care le-am învăţat din greşelile trecutului, atât ale noastre, cât şi ale altor partide, inclusiv ale celor care se află în prezent la guvernare. Noi credem că după dezamăgirea uriaşă pe care Blocul ACUM o produce în acest moment încrederea votanţilor pro europeni în politicieni este la cel mai jos nivel şi se impune o resetare totală a întregii clase politice, care poate să vină doar dacă partidele sunt gata să-şi înţeleagă greşelile şi să se întoarcă la cetăţeni, la nevoile lor reale”, se spune într-un comunicat al partidului.
Similare
RECOMANDĂRI